Home

Kunstnagels

Veel vrouwen laten tegenwoordig kunstnagels aanbrengen. Als hulp om van het nagelbijten af te komen, om dunne nagels te versterken of gewoon om mooie, verzorgde en lange nagels te hebben. Het voordeel van kunstnagels is dat alle nagels dezelfde lengte hebben en áls er eentje breekt, kun je die laten repareren. Wachten tot een afgebroken nagel weer is aangegroeid, behoort tot het verleden.

Onderhoud
Kunstnagels vereisen over het algemeen wel wat onderhoud. Gemiddeld moeten ze eens in de twee weken door de nagelstylist bijgewerkt en opgevuld worden en na verloop van tijd wordt het aangeraden alle nagels te vernieuwen.

unhas

Verschillende systemen

Er zijn verschillende systemen om kunstnagels te maken. De meest gebruikte zijn gel en acryl. Gel is verkrijgbaar in verschillende tinten wit of roze, de naturel look of de french manicure look. De gel wordt op de nagel aangebracht en hardt uit onder een UV-lam en heeft geen geur. Acryl, ruikt wel een beetje, is ook verkrijgbaar in verschillende tinten wit of roze. Door de juiste combinatie vloeistof en acryl-poeder wordt een klein bolletje in de goede vorm gestyleerd. Dit hardt uit zonder lamp. Ik gebruik acryl, omdat dit makkelijker te verwijderen is en soms kan een UV-lamp een wat brandend gevoel geven.

Tip of sjabloon
Er kan voor gekozen worden geen tips te gebruiken. Dan er zijn twee methodes mogelijk. Als iemand al lange nagels heeft die allemaal gelijk van lengte zijn, wordt de gel, acryl of het fiberglas direct op de eigen nagel aangebracht. Zo wordt de eigen nagel versterkt. Ook kan de nagelstyliste de natuurlijke nagel met behulp van een sjabloon verlengen. De sjabloon wordt dan onder de eigen nagel geschoven. Vervolgens wordt het gewenst kunstnagelproduct op de nagel en de sjabloon aangebracht. Op deze manier wordt lengte gecreëerd zonder tips te gebruiken. Welk systeem gebruikt wordt, hangt af van de wensen van de klant.

Allergische reacties
Soms kunnen er allergische reacties ontstaan bij het gebruik van acryl of gel. Dan wordt uiteraard een ander product aangeraden. Niet alle nagelstylisten bieden elk systeem aan.

Nabehandeling
Elke 2 à 3 weken is een nabehandeling nodig om steeds mooie, goed-gestyleerde nagels te houden. Bij probleem nagels is dit meestal nog eerder. Verder onderhoud is minimaal, de nagel regelmatig met nagelriem-olie inmasseren is voldoende.

Eén ding is zeker. Mooie nagels liggen nu voor iedereen binnen handbereik. Rondlopen met afgebroken en gespleten nagels is niet meer nodig Maak een afspraak en vraag naar de mogelijkheden. Twijfel je nog steeds, vraag dan naar een gratis testnagel!